Kontorpladser til leje

Det kan diskuteres, om det er et resultat af Corona-pandemien eller ej, men faktum er, at en del kontorlokaler nu står til leje. Det er både godt og skidt, alt efter hvilken side af sagen man står på. På den ene side har mange opdaget glæden ved at arbejde hjemmefra og har ikke længere brug for en kontorplads som før i tiden. På den anden side har mange oplevet frustrationerne ved at arbejde hjemmefra i så lang en periode. Disse er nu på udkig efter kontorer til leje, og her kan der være flere faktorer i spil.
Kontorlokaler eller kontorpladser?
Alt efter virksomhedens størrelse er det et spørgsmål, om der skal udvælges kontorlokaler eller en kontorplads. Uanset hvilken løsning der landes på, er det vigtigt, at kontorfaciliteterne understøtter virksomhedens behov og fremgangen for samme. Arbejdsmiljøet har også en stor rolle at spille, især hvis løsningen bliver en kontorplads i fællesskab med andre virksomheder.
Fordele ved at leje et kontor
Iværksættervirksomheder har mulighed for at ’opgradere’ deres lokaler alt efter lejekontrakt, fremfor at binde sig til en fast beliggenhed. Det giver plads i virksomheden og åbne løsninger.
Beliggenheden kan hurtigt udskiftes, hvis lejekontrakten er månedligt baseret. Det giver større muligheder for at flytte til større lokaler, hvis virksomheden vækster.
Fleksibiliteten som førnævnte punkter giver enhver virksomhed.
Virksomheden skal ikke selv sørge for vedligeholdelse – såfremt der er fastsat en aftale i lejekontrakten.
Kontorets virke
Ulemperne findes selvfølgelig også, og dem har mange stiftet bekendtskab med under Corona-pandemien, men det har også åbnet øjnene for mange. Netop derfor er det også vigtigt at forventningsafstemme for pågældende kontorlokaler. Dette inkluderer også, hvordan virksomheden kommer til at have sin gang på den pågældende kontorplads. En lang række faciliteter kan have en større indflydelse på lejen af kontoret. Det kan være alt fra de helt små ting, som adgang til kaffe og te og WiFi i bygningen. Alt efter behov kan det også have indflydelse, om der er parkeringsmuligheder, mødelokaler tilgængelige og en fælles kantine for alle.
Det kan være en udfordring for nogle at finde den rette kontorplads til leje, men hvis der på forhånd er fremsat en række behov, der skal dækkes ind, så gør det processen nemmere for begge parter.