Hvordan får jeg mest ud af mit erhvervslejemål?

Som selvstændigt erhvervsdrivende har dine lokaler stor betydning for hvorledes din virksomhed trives. Derfor handler det om at finde de helt rigtige af slagsen. Og det gælder uanset om du driver en kontorbaseret forretning eller en produktionsvirksomhed, eller om du er detailhandlende.

I Danmark er der rigtig gode muligheder for at drive selvstændig forretning. Samtlige danske byer støtter op om de nationale planer for styrkelse af det lokale erhvervsliv, som både etablerede virksomheder og opstartsvirksomheder kan have stor glæde af. 

Uanset om du lejer erhvervslokaler i København, Odense, Aarhus eller Aalborg, vil du finde, at der er utroligt mange ordninger som har til formål at støtte op omkring deres erhvervsdrivende. Det er nemlig i alles interesse, at forretningerne blomstrer, og at selvstændige inden for alle brancher søger mod byen.

Af samme grund vil du altid kunne finde spændende kontorlokaler, butikslokaler og lagerlokaler til leje i netop den by, hvor du ønsker at etablere din virksomhed. I de fleste større danske byer indebærer erhvervsfremmeordningerne nemlig en særlig indsats når det gælder opførelse af erhvervsejendomme eller etablering af erhvervslokaler i eksisterende bygninger. Derfor er det intet problem at finde lokaler til leje – det er blot et spørgsmål om at vide, hvad man skal gå efter.

  1. Vælg rigtigt fra starten, når du vælger kontorlejemål 

Hvis du for eksempel er på udkig efter de helt rigtige lokaler, som skal danne rammen om din kontorbaserede virksomhed de næste mange år frem i tiden, bør du først og fremmest gøre dig overvejelser omkring lokalernes størrelse og disposition. Begge dele skal nemlig matche din virksomhed.

Driver du en virksomhed af en vis størrelse med mange ansatte, er det vigtigt at du tager de daglige arbejdsområder i betragting. Her vil det godt kunne give mening at leje en kontorsuite med selvstændige kontorlokaler, hvor det er muligt at lave en vis opdeling mellem de enkelte departementer. 

På den måde vil dine udviklere ikke blive generet af sælgere eller kundeservicemedarbejdere, som taler i telefon dagen lang. Og du vil kunne allokere et antal kvadratmeter til chefkontorer, mødelokaler eller lignende.

  1. Find butikslokaler, som matcher din forretning 

Hvis du ønsker at åbne en detailbutik, er beliggenheden en endog særdeles vigtig faktor, som bør prioriteres højt når du vælger lokaler. Synlighed og tilgængelighed er alfa og omega for eksempelvis tøjbutikker. Derfor bør du vælge med omhu, når du tjekker byen ud for ledige butikslokaler til leje.

Mange butiksejere foretrækker selvstændigt beliggende butikslokaler med beliggenhed tæt på gågader og andre hovedstrøg. Men faktisk kan det have sin fordel at vælge et butikslokale, som ligger i et indkøbscenter. Her er du sikker på en konstant tilstrømning af potentielle kunder – især hvis dine butikslokaler ligger tæt ved lignende forretninger.
Som detailhandlende har du ydermere fordelen af at kunne leje billige lagerlokaler i eller tæt på byen hvor du driver butik. På den måde slipper du for at skulle allokere en del af dit butikslokale til opbevaring af varer. Og så kan du få endnu mere ud af dit erhvervslejemål.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *