Hvad siger dine kontorlokaler om din virksomhed?

Kontorlokaler er ikke bare kontorlokaler. De findes i et hav af afskygninger, og når du skal finde et kontor til leje, er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad kontorlokalerne siger om din virksomhed. Det er selvfølgelig klart, at du sender et underligt signal, hvis din virksomhed er en klassisk hvid-skjorte-og-slips-virksomhed, der ligger i en kold og nedslidt fabrikshal. Er din virksomhed til gengæld en kreativ og krøllet størrelse, så giver det rigtig god mening.

Dine kontorlokaler bør afspejle din virksomheds kernekompetencer

Er du på udkig efter kontor til leje til din revisionsvirksomhed, så bør du også lede efter kontorplads i kontorlokaler, der er velholdte, har rene linjer og befinder sig i en moderne bygning. Du vil nemlig gerne udstråle troværdighed, stabilitet og sikkerhed. 

Men hvad nu hvis du vil udstråle de samme værdier, men har en virksomhed, der laver konsulentarbejde? Så giver det måske mening at finde kontorlokaler i nogle gamle industribygninger, hvor der er gjort meget ud af at gentænke området. Det udstråler en evne til at ændre på ting, omdanne og forbedre, hvilket ofte er alfa og omega for en konsulent. Men det udstråler også en bevidsthed, der handler om ikke at rive alt ned, men derimod at kunne se, hvad der har kvalitet, og hvad man skal beholde.  

Hvor meget plads har din kontorplads brug for?

Hvis din virksomhed har mange kørende sælgere eller konsulenter, og deres møder som udgangspunkt foregår ude ved kunderne, så er det ikke nødvendigt med en masse plads. Faktisk kan det være en god ide at have lidt mindre plads, end du har ansatte, da de sjældent vil være på kontoret samtidig. Omvendt, hvis dine medarbejdere altid er på kontoret, og der ofte kommer gæster, er det vigtigt at have godt med plads. Det udtrykker nemlig overskud.

Men det handler heller ikke udelukkende om, hvor meget plads du har, men også om, hvem du deler pladsen med. Kontorfællesskaber kan være en rigtig god ide, men forretning er på mange måder som dating. Har du taget dit fineste tøj på, sat håret og spist 12 retter på en fornem restaurant, så klinger det hult, hvis I bagefter tager hjem til dig og dine fem værelseskammerater. 

Der er ikke noget galt i at dele kontorlokaler, men sørg for, at der er balance i de signaler, du sender.