Hvad dit erhvervslokale kan lære af minimalismen

I de senere år har der været en bølge med minimalisme på hjemmefronten, og hvordan minimalismens grundtanke ”Less is more” kan påvirke dagligdagen positivt. Men med denne artikel vil vi rette fokus mod, hvordan minimalismen også kan gavne på virksomhedsfronten – og ikke mindst hvordan en minimalistisk indretning kan være med til at styrke koncentrationen og det mentale overskud i medarbejdergruppen.

Ryd op, ryd ud, skab ro i hjernen

”Hvis nu… “ er en sætning, som er skyld i, at mange ting hober sig op på hjemmefronten, men også på kontoret og arbejdet. Selvfølgelig vil der altid være nogle papirer, som er nødvendige at gemme. Men i mange virksomheder vil man først, når man går til arbejdet med et kritisk blik, kunne finde papirer og breve i mange afskygninger, som ikke behøver at blive gemt længere, men som bare får lov at stå, fordi ”man ikke lige har tiden.”

Jovist har mange travlt – men en oprydning på kontoret kan alligevel være godt givet ud. Selvom det måske kan virke som overflødige timer, som ofte bliver nedprioriteret i det daglige arbejde, så kan det nemlig spare virksomheden for mange timer i det lange løb. Mon ikke det der USB-stik eller den der vigtige seddel også indimellem af en eller anden uforklarlig årsag ikke lige er til at finde i jeres virksomhed?

De rigtige møbler

Møblerne er naturligvis noget af det, som naturligt vil optage meget plads i lokalet. Har man mod på det, kan multifunktionelle kontormøbler være med til at skabe rum og ro i kontorlokalerne. Måske et whiteboard på den ene side, som let kan klappes ned fra væggen og være et bord? Eller hvad med en reol midt i rummet, som samtidig kan være rumdeler?

Hvis du befinder dig i et lokale med ganske fine møbler, vil du, forståeligt nok, ikke være ovenud begejstret for at skulle ud og investere i nogle nye. Et andet tip kan i stedet være at kigge på, om der er nogle møbler, man kan undvære – er det bord i hjørnet egentlig til gavn eller nærmere til gene? Alt efter omfanget af de overskydende møbler kan de let blive kørt til genbrug (mange genbrugsbutikker tilbyder også gratis afhentning). Er der tale om mange overskydende møbler, kan man måske endda gøre en hel begivenhed ud af det og afholde en firmaeftermiddag med auktion eller tombola om møblerne.