Fifs til at finde det rette erhvervslokale

At finde nye erhvervslokaler er en vigtig beslutning. Mange forhold skal tænkes ind i valget, og mange af virksomhedens fremadrettede arbejdsgange påvirkes også af valget. Derfor kan det være et svært valg og en lang proces at finde nye erhvervslokaler – og derfor bør du sørge for at være ude i god tid, sådan at du netop har tid til at tage de rette forholdsregler. 

Men hvad bør du så overveje, når du er på jagt efter nye erhvervslokaler? De giver vi dig nogle fifs til her på siden, sådan at udvælgelsesprocessen bliver nemmere.

Start i god tid, og lav grundig research

Som nævnt tidligere er det vigtigt at starte din søgen i god tid. Du har helt sikkert en række krav og behov for både erhvervslokalernes størrelse, pris, form, placering, parkeringsforhold osv. Derfor kan det tage tid at finde de helt rigtige lokaler, som netop matcher alle kravene og behovene. Sørg altså for at starte i god tid – så har du også god tid til at opsige det nuværende lejemål. 

Derudover er det godt givet ud at foretage en grundig research. Se mulighederne i nærtliggende områder, tag kontakt til flere forskellige udlejere, og husk også at holde dine muligheder åbne. Ved netop at lave en god research på internettet vil du måske blive inspireret til nye muligheder – samtidig med du ikke overser gode muligheder. 

Reflekter over behovene, og søg lokaler

Inden den direkte søgning efter erhvervslokaler går i gang, er det ekstremt vigtigt, at du tager stilling og reflekterer over virksomhedens behov. Især virksomhedens vigtigste krav er nødvendigt at tage stilling til – områder, som der simpelthen ikke kan gås på kompromis med. Er beliggenheden vigtigst, eller ønsker du hellere en billig leje? Skal mange kvadratmeter være en nødvendighed, eller er det i stedet lokalernes udtryk og stil? 

Lav en prioriteringsliste, og se nu mulighederne af ledige erhvervslokaler. Der findes en masse gode online-portaler til søgning af erhvervslokaler, hvor du får et nemt overblik over ledige lokaler, som matcher dine behov. Inden du udvælger det endelige erhvervslokale, bør du sørge for at se lokalerne fysisk. Er du tilfreds med lokalet, skal lejekontrakten blot underskrives.