Søger du erhvervslokale? Læs med her for gode tips

At finde det perfekte erhvervslokale kan være en jungle. Der findes uanede mængder og typer af lokaler, og det er nemt at vælge forkert. Har du netop startet virksomhed og mangler lokaler til dine lagervarer, eller er du en ”ældre” virksomhed, der nu søger nye lokaler at være i grundet forøgelse af staben, så bør du læse med her. Her får du nemlig tre tips til, hvordan du optimerer din søgning og træffer det bedste valg – ny som gammel på markedet.

 1. Vær i god tid
  Selvom erhvervslokaler ikke altid er det, man kan være ude efter i bedst tid, så bør du alligevel forsøge. Det kræver god tid at have plads til vigtige overvejelser, kontraktunderskrivelse med mere. Få gerne en advokat ind over, hvis du føler, at du har brug for det. Advokaten kan hjælpe dig med at få styr på diverse kontraktforhold såsom opsigelse og erstatningskrav.
  Uanset om du er i god tid eller ej, kan du også tænke over, om du ønsker at finde lejemålet online eller via en fysisk ejendomsmægler. Gør det, der gør dig mest tryg.
 2. Lad være med at stresse
  Selvom du ikke har været helt så tidligt ude, som du måske havde ønsket, må du for Guds skyld ikke gå i panik og vælge det første, du ser. Du bør med andre ord forsøge at slippe udenom faldgruberne, når du ser det, du tænker er det perfekte erhvervslokale og kun kan tænke på en indflytning så hurtigt som muligt. Få i stedet en advokat eller nogen med god forstand på området ind over. En lejekontrakt skal læses grundigt igennem så ting som opsigelse, erstatningskrav og andet i den dur kan klarlægges og godkendes af dig uden grumme overraskelser.
 3. Forbered dig inden
  Inden din virksomhed flytter, er der flere ting, du kan gøre. Er virksomheden på eksempelvis Facebook, så opdater jeres følgere om, at I ændrer adresse, så I ikke oplever, at kunder kører forgæves. Meld også flytning på postadresse, bredbånd/telefoni med mere, så I ikke skal sidde på standby, når I endelig er flyttet, fordi teleudbyderen pludselig er ustyrligt langsom. Med andre ord: Planlæg, planlæg, planlæg. Det kommer I meget langt med.
 4. Gå online

Der er ofte penge at spare, hvis du finder lokaler online frem for at gå ned til en fysisk ejendomsmægler. Foretrækker du sidstnævnte, så bør du muligvis ofre dét ekstra, det nu koster, men er du ligeglad, så kan du med fordel spare pengene. Der findes mange forskellige sider, hvorpå du kan finde alverdens kontorlokaler til leje – fra enmandskontorer på få kvadratmeter til flermandskontorer med inkluderet køkken og stor plads. Der findes altså med sikkerhed noget til dig!