Sådan gør du dine kontorlokaler eller din kontorplads grønnere

Bæredygtighed er et af de helt store buzzwords i vores moderne verden, og det må du aldrig glemme – hverken som arbejdsgiver eller som ansat. Uanset om du som arbejdsgiver ejer kontorlokalerne, eller hvis din virksomhed bor i kontor til leje, kan du have godt af nogle tips og tricks til, hvordan du kan gøre dine kontorlokaler grønnere.

I denne artikel giver vi gode råd til, hvordan du nemt og hurtigt kan igangsætte initiativer, der sikrer, at dine kontorlokaler lever op til den moderne verdens krav om bæredygtighed og klimavenlighed.

1. Udskift alle bærer med sparepærer

Dette er måske ikke det mest originale råd i verden, men til gengæld er det et råd, der virkelig har en effekt. For når du udskifter alle pærer i dine kontorlokaler med sparepærer, nedsætter du kontorets samlede elforbrug betragteligt.

Det har ikke alene en positiv effekt på klimaet, men også på elregningen. Du sparer altså ikke bare miljøet, men også din virksomhed for en stor regning.

Hvis din virksomhed bor i et kontor til leje, er det selvfølgelig ikke muligt helt på samme måde at udskifte elpærerne. Hvis du som selvstændig arbejder fra et kontor til leje, f.eks. fra et kontorhotel, kan du starte med at udskifte pæren i din egen arbejdslampe.

2. Køb alle kontorartikler fra en bæredygtig forhandler

I et kontor er der altid behov for kontorartikler, hvad end der er tale om papir, tuscher eller noget helt tredje. Du kan lave et meget stort tiltag på klimaets vegne ved at udskifte alle de typiske kontorartikler med bæredygtige versioner, der er fremstillet af klimavenlige materialer.

Udskift f.eks. det almindelige hvide papir med genbrugspapir, eller benyt dig af papirclips, hæftemaskiner og meget andre kontorartikler fremstillet i bæredygtige materialer.

Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at bæredygtige kontorartikler vil være dyrere end almindelige kontorartikler. Så hvis din virksomhed ikke har råd til at udskifte alle kontorartikler med bæredygtige versioner, skal du nok genoverveje dette råd.

Alternativt kan du også vælge helt at droppe papir og andre kontorartikler – og i stedet satse helt på elektronisk udstyr. I stedet for at ødelægge regnskoven ved at printe på fysisk papir, kan du vælge helt at gå over til tablets, digitale data og skærme.

Husk, at bæredygtighed er hvad fremtidens forbrugere vil have, så kom dem i møde allerede nu. Med de tips vi har givet dig, er du godt i gang.