Hjemmekontoret vs. kontorlokalet? Her er fordele og ulemper ved begge

I løbet af det sidste halvandet år, hvor dagligdagen ikke har været, som den plejer, har flere og flere investeret i et hjemmekontor. Det er fantastisk, at vi er så omstillingsparate, og at mange af os nu har et kontor i hjemmet. Spørgsmålet er så bare, om hjemmekontoret kan afløse kontorlokalet? Få fordele og ulemper ved begge ting lige her, og bliv klogere på, hvad du skal gøre i lige præcis din situation.

Fordele ved hjemmekontoret

Hvis du er ham eller hende, der har det nyeste og bedste hjemmekontor derhjemme, kan man argumentere for, at din chef slipper for at lede efter et kontor til leje. Du er også sikker på altid at have en kontorplads, i hvert fald så længe at du bor i din bolig. Du slipper også for at blive forstyrret af kolleger og telefoner, da du sidder hjemme i dine trygge rammer. Det lyder jo ret fantastisk. Er der overhovedet nogle ulemper? Svaret til det er selvfølgelig ja, da der er ulemper og fordele ved næsten alt.

Ulemper ved hjemmekontoret 

De ulemper, du kan møde på din egen kontorplads, er, at det generelt kan være svære at koncentrere sig derhjemme, specielt hvis du har børn, der også ønsker din opmærksomhed. Man kan også hurtigt blive fristet til lige at kigge i køleskabet eller måske smide sig på sofaen bare i et par minutter. Det kræver nemlig stor koncentration og selvkontrol at få hjemmekontoret til at fungere. Nogle kan sagtens, og andre kan ikke.

Fordele ved kontorlokalet

Fordelene ved at samle jeres kontorlokaler i én bygning, som ingen kan kalde for hjem, er blandt andet, at man kan spare med hinanden. Man kan hele tiden få nye input, og man møder også sine skønne kollegaer hver dag, og så er det selvfølgelig også nemmere at være produktiv, når nogle hele tiden ”holder øje”.

Ulemper ved kontorlokalet 

Når først jeres virksomhed har fundet et kontor til leje og har placeret alle medarbejderne der, så er der overraskende nok stor forskel på kvaliteten af det kontor, man får. Det er selvfølgelig en ulempe, men også en uundgåelig ulempe, da man lejer noget, som i princippet ikke er jeres.