God ergonomi er alfa og omega på kontoret

Når vi sidder foran en skærm og arbejder hver dag, skal vores generelle velbefindende være i centrum. Teknologien har haft stor betydning for, at vores dagligdag på arbejdspladsen og i hjemmet overordnet set er blevet mere stillesiddende, og af disse grunde er det nødvendigt at tænke på fleksibilitet, når du skal vælge møblement til kontoret.

Justerbare borde øger komforten og effektiviteten

En arbejdsdag for langt de fleste varer otte timer, hvoraf 30 minutter er afsat til frokostpause. Det betyder, at vi i gennemsnit sidder ned i syv og en halv time. Det kan både mærkes på kroppen, men i særdeleshed også på effektivitetsniveauet. Medarbejdere har ofte for vane at hente en kop kaffe, gå på toilettet og lignende, når de ønsker at strække benene og bevæge kroppen en smule. Men ville det ikke være dejligt at kunne gøre det regelmæssigt i løbet af dagen?

Netop derfor er hæve-sænke-borde en smart løsning, som både gavner krop og hoved. Det siges, at hvis vi står op i fem minutter hver halve time, så mindsker vi risikoen for at blive syg, mens vi til gengæld bliver sundere. Når vi står op og arbejder, får vi nemlig ikke kun aktiveret hele kroppen – vi aktiverer også hjernen.

Formålet med brugen af hæve-sænke-borde er, at vi selv kan justere højden alt afhængigt af kropsbygning. Hæve-sænke-borde fås i mange forskellige design og varianter, men essensen er at skabe en bedre hverdag for dig selv og alle dine medarbejdere.

Sådan sidder vi bedst foran en skærm

Vi skal dog ikke stå op en hel arbejdsdag, og netop derfor skal vores kontorstole også give støtte og fleksibilitet. Kontorstole fås i mange forskellige varianter, alt afhængigt af hvor vi mangler støtte og fleksibilitet. Vi er alle bygget forskelligt, og derfor er det vigtigt, vi finder en stol, der er tilpasset vores behov. Nogle har brug for en stol med rygstøtte op til nakken, mens andre har brug for en polstret stol.

Den vigtigste fællesnævner for alle kontorstole er, at de skal være justerbare i højden, sædet og ryggen. Selvom vi finder en kontorstol, der passer perfekt til vores behov, er det stadig vigtigt, vi løbende sørger for at justere på den i løbet af dagen.