Det skal du huske, inden du skriver under på lejekontrakten

Skal du leje dine erhvervslokaler? Det er der rigtig mange fordele ved. Det er derfor helt forståeligt, at du har valgt at leje frem for at eje. Når du skal skrive under på lejekontrakten, er der dog flere ting, du skal være opmærksom på. Det er derfor en god idé at læse den grundigt igennem, inden du sætter din underskrift.

Bliv klogere på, hvad du skal holde øje med i lejekontrakten, i dette indlæg.

Hvor lang er opsigelsen?

Når du lejer et erhvervslokale, vil der altid være angivet en opsigelse. Det kan være meget forskelligt, hvor denne opsigelse er. Det er derfor en god idé at undersøge dette, inden du skriver under.

Opsigelsesperioden er relevant for dig, hvis du en dag skal finde et andet lokale. Det kan jo være, du har brug for et mindre eller større lokale. Er der pludselig en længere opsigelsesperiode, end du lige havde regnet med, kan det pludselig sætte farten ned på alle dine smarte planer.

I forbindelse med opsigelsen skal du også være opmærksom på, om der er angivet en uopsigelig periode. Det kan for eksempel være, at lejemålet er uopsigeligt de første to år. Læs derfor afsnittet om opsigelse grundigt igennem.

Hvem står for vedligeholdelse?

Når du lejer erhvervslokaler, kan der fra tid til anden være behov for vedligeholdelse af lejemålet, men hvem står egentlig for det? I nogle tilfælde er det lejer. I andre tilfælde er det udlejer.

Er du ikke interesseret i at være ansvarlig for vedligeholdelse? Sørg for, at det tydeligt er angivet, at det er udlejer, der er ansvarlig for vedligeholdelsen. På den måde har du dit på det tørre.

Hvor meget udgør depositum?

Når du skal leje et erhvervslokale, vil der altid være et depositum, der skal betales. Det er selvfølgelig en fordel at undersøge, hvor meget depositummet er på, inden du skriver under på kontrakten. På den måde er der ingen overraskelser, når du står og skal betale depositummet.

Nærlæs gerne, hvad aftalen er omkring at få hele eller dele af depositummet tilbage. På den måde har du en bedre fornemmelse af, hvad du skal forholde dig til, hvis du eventuelt opsiger lejemålet på et tidspunkt.