Derfor er et kontor vigtigere, end du tror

Der findes et utal af kontorer rundtomkring, nogle med flere hundrede mennesker på, og nogle bare med et par stykker. Men hvorfor har vi egentlig kontorer, kunne alle ikke bare gøre det hele hjemmefra, og så tage de vigtige møder og dialoger online, kunne det ikke spare os for en masse penge og gøre det hele langt nemmere? Svaret til alt dette er, at jo, det ville sikkert kunne spare nogle penge, men det er langtfra det optimale valg at tage som virksomhed eller iværksætter.

Man får nemlig meget mere, end man tror, ud af kontorplads. At alle tager hen til firmaets kontorlokaler og arbejder gør, at man får en fællesskabsfølelse, man ikke kan få mange andre steder. Alle sidder med det samme og gør ting med det samme formål, og dette er altså noget, der styrker arbejdsmoralen helt enormt. Kollegaer på kontoret og den kontakt, man har med hinanden, er nemlig en af de vigtigste byggesten for et godt stykke arbejde. Hvis man formår at kunne blande godt arbejde og godt humør, ender man nemlig oftest ud med et langt bedre resultat, end man ville gøre, hvis humøret ikke var indblandet.

Hvad, hvis man ikke har pengene

Det er selvfølgelig ikke helt billigt at købe et kontor, og det er lige meget om du er selvstændig iværksætter, og du kun er dig selv, eller om I er et stort firma med mange ansatte. Derfor kan nogle vælge et kontor til leje og have en stor fordel i dette. Selvfølgelig har man ikke de samme muligheder, som hvis man valgte helt selv at købe det, men man får et godt fundament til at skabe noget stort.

Kontorplads er også meget vigtigere, end mange tror, det er nemlig vigtigt, at der er plads til at arbejde og plads til at være, specielt hvis man er mange på kontoret. Indeklimaet og mulighederne for at bevæge sig er nemlig også noget, der har en effekt på arbejdsmoralen, selvom man måske ikke skulle tro det. Så hellere vælge kontorlokaler med lidt for meget plads end at vælge noget, hvor du går på kompromis med pladsen.