Derfor bør du leje dit nye kontor

Når man skal have kontorlokaler, er man nødt til at overveje, om man skal eje eller leje. Det kan virke tiltalende at købe lokaler, men ofte giver det faktisk bedre mening at leje – især som nystartet virksomhed.

Der er plads til at vokse

De fleste virksomhedsejere har en forhåbning om, at deres virksomhed vokser, og det kan altså betyde flere medarbejdere eller behov for mere lagerplads. Derfor kan det blive nødvendigt at flytte lokaler, og ejer man så et kontor, bliver det lige pludselig en svær proces. Har man derimod lejet sig ind i sine kontorlokaler, kan man nemt finde nye lokaler, når der opstår et nyt behov, og det giver frihed til, at virksomheden kan udvikle sig. Hvis man ikke er fuldkommen sikker på, hvordan virksomhedens fremtid ser ud – hvilket man sjældent er – giver det altså som regel god mening at leje sine kontorlokaler.

Du behøver ikke at bekymre dig om de praktiske ting

Der er masser af ting at bruge sin tid på som virksomhedsejer, og derfor er vedligeholdelse af kontorlokaler også sjældent førsteprioritet. Netop derfor vil det også være en fordel at leje, da du ikke har ansvaret for den generelle vedligeholdelse eller eventuel istandsættelse. Er der noget, der går i stykker, kan du kontakte din udlejer, og så bliver det forhåbentligt hurtigt ordnet. Så kan du i stedet bruge al din tid og energi på at pleje og udvikle din forretning.

Det er en økonomisk fordel

For mange virksomheder kan det desuden være en økonomisk fordel at vælge at leje. Især i en ny virksomhed ville det være en stor og uoverskuelig post at skulle investere i kontorlokaler, og derudover kan det i mange tilfælde bedre betale sig at bruge en sådan kapital på andre investeringer. Selv for ældre virksomheder vil det ofte give bedre mening at bruge pengene på andre poster end køb af lokaler. På den måde undgår man også den økonomiske risiko, man altid løber ved at investere i fast ejendom, som jo kan risikere at falde i værdi senere hen.