Derfor bør du investere i ejendomme i 2018

Det kan være en god ide at købe dine erhvervslokaler, hvis du er en veletableret virksomhed med stabil økonomi. Det kan dog være svært at finde ud af, hvornår man bør købe, og hvor meget man skal investere i. Det tyder dog på, at 2018 bliver et godt år for investeringer.

Derfor skal du købe nu!

Generelt set forventes det, at boligmarkedet i 2018 vil være aktivt. Der vil være lave renter, hvilket er den største faktor til, hvorfor du bør finde det rette erhvervslokale nu. Boligmarkedet vil også opleve prisstigninger på tre til fire procent. Det vil dog stige langsommere sammenlignet med 2017, og med tiden vil ejendomspriserne komme til at ligge på et mere ensartet niveau end sidste år. Dette er derfor endnu en grund til, at du bør investere nu!

Den danske økonomi oplever desuden stigende beskæftigelse, hvilket kan komme dig, som virksomhedsejer, til gode. Du vil opleve hurtigere ansættelser af nye medarbejdere, og hvis du har den rigtige placering, vil du tiltrække medarbejdere, der matcher din virksomhed.

Den igangværende vækst er ikke historisk høj, men dansk økonomi er ved at finde tilbage til et neutralt konjunktursniveau. Det vil sige, at der er stabile pris- og lønudviklinger, samtidig med at der er en tilpas mængde af ressourcer; både produktion og arbejdskraft.

Overvejelser, du bør gøre dig inden du køber

Inden du vælger at investere, bør du undersøge og overveje, hvad din virksomhed har behov for. Giver det mest mening selv at eje, eller er det selvstændigheden og kontrollen, der er tiltrækkende?

Når du vælger at købe, skal du være ret sikker på, at virksomheden bliver placeret det rette sted. Det er ikke let at flytte, hvis du står med gæld i en ejendom. På den anden side kan du dog altid udleje lokalerne og derigennem skabe et positivt resultat på bundlinjen. Derfor giver det mest mening at købe, hvis du er en veletableret virksomhed.

Hvis du er ejer, giver det en sikkerhed både for dig, men også for dine medarbejdere. Det signalerer, at det går godt i din virksomhed, og medarbejderne kan forvente den samme arbejdsplads i en længere periode. Derudover giver det kontrol og selvbestemmelse, da der kun er dig til at bestemme. Desuden har du bedre muligheder for at udvide og udvikle din virksomhed.

En fordel selv at vælge lokaler

Da lokaler har en større betydning, end du måske lige tror, giver det en stor fordel selv at kunne vælge lokaler. Du kan vælge præcis de lokaler, der passer til dig og dine medarbejdere. Desuden kan du inddrage dine medarbejdere i, hvordan lokalerne skal indrettes. Det kan være i forhold til møbler, dekorationer og farver, der kan være inspirationskilder til medarbejderne. Dette vil gøre lokalerne mere personlige og dermed øge trygheden i arbejdsmiljøet; og dette vil øge jobtilfredsheden og produktiviteten.