4 grunde til at indføre frokostordning på arbejdspladsen

Mange organisationer har indført frokostordning som en del af arbejdspladsen – men rigtig mange organisationer har også valgt frokostordningen fra. Det er selvfølgelig ikke et krav, at en arbejdsplads har en frokostordning, men der er rigtig mange gode grunde til at have en. 

Frokostordninger sikrer nemlig, at medarbejderne får en varieret, sund og næringsrig kost. Denne varierede, sunde og næringsrige kost har en stor betydning for de ansattes overskud og generelle velvære, og derfor er det altså en investering, der er god at gøre. 

Indfør madglæde i de ansattes hverdag 

En arbejdsdag på kontoret kan nemt føles lang, hvor højdepunktet er at få fri igen. Men du kan som organisation sørge for at indføre madglæde i de ansattes hverdag – og så bliver frokostpausen ligeledes et tidspunkt, som er værd at se frem til. 

Udover at frokostordninger er med til at skabe glæde og spændende forventninger, så er frokostordninger faktisk også med til at styrke fællesskabet blandt medarbejderne. Frokostordninger indikerer nemlig, at frokosten er et samlingspunkt for hele organisationen – og at den bør nydes i selskab med hinanden.

Den uformelle snak over frokosten bør ikke undervurderes. Her får de ansatte nemlig mulighed for at tale med hinanden om andre ting end blot arbejdsopgaverne. Dette giver medarbejderne et andet syn på hinanden, hvor de har større sandsynlighed for at se hinanden som personer frem for blot funktioner. 

Styrk arbejdsindsatsen med en frokostordning

Idet de ansatte spiser den samme frokost i selskab med hinanden, vil arbejdsindsatsen med stor sandsynlighed styrkes. Det gode sammenhold og afbrækket fra arbejdets mange opgaver er nemlig med til at motivere de ansatte. Dette er ideelt, da der ikke hersker nogen tvivl om, at motiverede medarbejdere styrker arbejdsindsatsen. 

For at få de bedste resultater er det nødvendigt at vælge en frokostordning, som både er velsmagende og sund. Sørg for at vælge en leverandør, som leverer vitaminrige og lækre retter – men som altså også har en god smag. 

Derudover bør frokostordningen tage hensyn til den enkelte medarbejder, hvad end det er i henhold til allergier, religion eller fravalg af kød. Tages der ikke hensyn til den enkelte medarbejder, vil frokostordningen blot have den modsatte effekt og ekskludere de ansatte fra sammenholdet.